Over mij

Mijn naam is Harry Pinkster. Fotografie is al meer dan 40 jaar een van mijn hobbies. Ik kreeg mijn eerste Kodak boxje al op acht jarige leeftijd en sindsdien ben ik verknocht aan het vastleggen van beelden.

Vooral dankzij de sportactiviteiten van mijn kinderen ben ik me de laatste tien jaar vooral gaan specialiseren in sportfotografie. Hierbij gaat het dan voornamelijk om binnensporten en daarbij volleybal in het bijzonder. Ik beschouw het fotograferen als een uit de hand gelopen hobby, waar ik steeds meer plezier aan beleef.

Naast het fotograferen heb ik nog een paar andere passies: De eerste betreft mijn verzameling zelfgedronken bieren en de tweede betreft de biergeschiedenis van de provincie Groningen. Beide hobbies omvatten een behoorlijke verzameling en zijn online te bewonderen op mijn andere website: www.pinkgron.nl. Dan heb je het direkt over mijn derde hobby, het maken van websites. Daarmee is de cirkel rond.

Sinds februari 2017 fotografeer ik met de Canon 7d mark II. Tot die tijd gebruikte ik de Canon 7d. De Canon 7d is voorzien van een bijbehorende Canon Multigrip BG-E7. De grip geeft extra houvast en zorgt voor veel meer stabiliteit, iets wat je bij sportfoto's goed kunt gebruiken. Sinds 2013 heb ik de beschikking over de originele Canon 1:2.8 EF 70-200 L lens. Deze lens is voor mij als fotograaf een geweldige aanwinst. Hij levert toch net weer wat betere prestaties als mijn vorige lens, een Sigma 1:2.8 70-200mm lens. Daarnaast gebruik ik af en toe een Sigma 1.4 teleconvertor. De Sigma 2.8 lens was voor mij een betaalbare variant van de Canon lens en uitermate geschikt voor het maken van foto's in sporthallen waarbij je vaak te maken hebt met slechte lichtomstandigheden.